Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Библиотека прикупила пет стотина наслова за „Златну јесен”

February 29 8:00 am - April 10 5:00 pm

  Међународни дан даривања књига установљен је 2012. године и од тада се обележава сваког 14. фебруара широм света са циљем промовисања књиге и читања првенствено код деце и припадника свих старосних група.
  Матична библиотека „Светозар Марковић” иницијативу прикупљања половне, нове и неоштећене књиге покреће по четврти пут. Први пут књиге су обогатиле фонд ШОСО „Јелене Мајсторовић”, затим су уручене деци корисницима Народне кухиње уз координацију и донацију школског прибора Црвеног крста у Зајечару. Прошле године у акцији „Читај и брзо оздрави” даривали смо књиге за децу Дечијем одељењу зајечарске Болнице, које су прикупили грађани и које је из свог фонда издвојила зајечарска Библиотека.
  Ове године у току месеца фебруара сакупили смо око пет стотина наслова који су даровани Клубу за одрасла и старија лица „Златна јесен“ Klub Zlatna Jesen, који делује у оквиру Центра за социјални рад у Зајечару. Клуб представља место окупљања лица старијих од 60 година који се друже сваког радног дана уз кафу или чај, договарају се о планираним активностима, излетима, посећују редовно позориште и користе услуге Матичне бибилиотеке, захваљујући споразуму о сарадњи које су наведене установе склопиле са Центром за социјални рад. Ове године „Златна јесен“ обележава јубилеј, 40 година постојања а броји преко 150 чланова.
 Матична библиотека „Светозар Марковић” се захваљује грађанству на најбројнијем одзиву до сада у прикупљању књига, хуманитарној организанизацији „Феликс Ромулијана” и основној школи „Десанка Максимовић”. Посебну захвалност изражавамо Центру за Социјални рад у Зајечару за сталну подршку, те је и ова акција још једна потврда успешне сарадње двеју установа.
Директор Центра за социјални рад у Зајечару, господин Ненад Динуловић Nenad Dinulović овом приликом изјављује:
— Поштовани чланови Клуба „Златна јесен”, драги моји пензионери, поштовани директоре Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару са сарадницима, овом приликом желео бих да се захвалим Матичној библиотеци на дугогодишњој доброј и успешној сарадњи са Центром за социјални рад у Зајечару, а као плод те сарадње десио се и овај данашњи догађај. Захвалио бих се свим људима добре воље који су препознали значај и потребу спровођења једне овакве акције и који су донирали књиге, а ове године смо се директор Ђорђевић и ја договорили да добијене књиге Матична библиотека донира Клубу „Златна јесен”. Ова акција има за циљ промовисање културе читања и писмености наших најстаријих суграђана, а уосталом са тим циљем је и потписан споразум Центра и Матичне библиотеке 2022. године. Још једном хвала свима на донацији и желим свим дамама да честитам предстојећи празник, 8.март.

Details

Start:
February 29 8:00 am
End:
April 10 5:00 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *