Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Отворен Кутак за младе у зајечарској библиотеци

April 21, 2023 5:00 pm - June 8, 2023 7:30 pm

Јуче смо у библиотеци отворили Кутак за младе на иницијативу удружења „Револт”, и овим поводом одржано је књижевно вече поезије чланова удружења. Учествовали су: Јован Манојловић, Миљана Милетић, Стефан Цокић и Угљеша Никодијевић.

Кутак за младе је мултифункционални простор намењен младима свих категорија. Ово је место за едукацију, дружење, креативну размену идеја и свеукупног знања, али пре свега то је место за квалитетно провођење времена, намењен младима. Одабран је са посебном намером јер библиотека, то је место за све нас. Уз подршку библиотекара млади ће се информисати и добити одговоре и знања из разнородних области, сходно својим интересовањима.
Пројекат „Желим свој простор” реализује се у оквиру пројекта „Омладински фондови” који реализује Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са општином Зајечар, а у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством омладине и туризма. Захваљујемо им подједнако и верујемо да ће простор бити на корист и добробит свих нас.
Угљеша Никодијевић, удружење „Револт”
– Идеја за сам пројекат је настала из потребе за креативним кутком, у коме би се млади осећали као код куће а ипак имали стручну подршку и помоћ. Изабрали смо простор у библиотеци, зато што је она без граница. Драго нам је да смо успели да реализујемо нашу идеју и створимо наш и ваш кутак, и чврсто верујемо у младе људе да ће помоћи свима у стварању нових и креативних идеја.

Details

Start:
April 21, 2023 5:00 pm
End:
June 8, 2023 7:30 pm