Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Даница Вукићевић у зајечарској библиотеци

May 18, 2023 6:00 pm - June 9, 2023 7:00 pm

Синоћ је у пуном Читалишту зајечарске библиотеке одржана промоција књиге „Унутрашње море” ауторке Данице Вукићевић, 69. и овогодишње добитнице Нинове награде, која се додељује за најбољи роман године.
 На промоцији су учествовали: Тамара Богдановић, Саша Јеленковић, Милена Алексић и ауторка, док су делове романа говориле ученице Гимназије Зајечар Дарја Анђелковић и Ана Георгијев, ученик Медицинске школе Никола Марковић, и драматург Стефан Цокић.
 Даница Вукићевић се, као и претходна добитница Нинове награде бави обичним животом, а не великим темама, односно темама значајним обичном човеку. Пише о сујетама, егу, амбицији, мизогонији, страховима, о језику, моралу, о радости живота, аутопоетици, друштвеним, социолошким питањима, насиљу, феминизму, данашњици, о мртвима, о нестанку, поставља онтолошка питања и питања смисла.
Даница Вукићевић је превсходно песникиња. Завршила је општу књижевност и теорију књижевности, као и женске студије. Претходно је награђивана. Чланица је Српског књижевног друштва. Бави се књижевном критиком и есејистиком.

Details

Start:
May 18, 2023 6:00 pm
End:
June 9, 2023 7:00 pm